Náš príbeh

Spoznajte nás a objavte príbeh nášho chleba

O nás

Táto pekárenská dielňa vznikla na základe myšlienky dať ľuďom možnosť ochutnať a ponúknuť výživovo plnohodnotný kváskový chlieb aký ho svet pozná už tisícky rokov – iba z múky, vody a soli.

Dnešné komerčné pekárstvo vo veľkých centrách je založené hlavne na rýchlom kvasení a širokej škále produktov, kde dopekanie chleba nemá nič spoločné s tradíciou chleba.

Po narodení nášho prvého dieťaťa, v roku 2014, sme chceli dať našim najmenším, to najlepšie. A tak sme poprvé začali skúšať náš kváskový chlieb. Dnes už môžete aj Vy sami pozorovať ako sa nám darí a podporovať nás na našej ceste za pravým chlebom.

O pekárovi

Náš pekár pracoval dlhé roky ako hlavný majster v trnavskej pekárni Danipek. Následne pôsobil v malej pekárničke Valley Crust Bakery, v Severnom Írsku, v Belfaste.

V roku 2017 vznikla myšlienka si založiť domácu pekáreň. V tom čase prišla návšteva a zaškolenie vo výnimočnej rodinnej pekárni Tisá, na severe Čiech, kde sa náš pekár naučil potrebné znalosti o výrobe a pečení kváskového chleba. Charakter a výnimočnosť pekárne ho oslovila natoľko, že si obdobnú domácu pekáreň postavil v malebnom Dolnom Dubovom, kam si nechal priviesť aj špeciálnu pec na drevo.

 A tu sa začína náš príbeh Dubovskej pekárne….

Naloženie pece vo Francúzsku

o nas

Odchod od majstra konštruktéra z Francúzska

Príchod na Slovensko

o nas 2

Osadenie do pekárne

Prvé testovacie pečenie